Seleccionar página

ENTREVISTA A FÈLIX ROIG, PROFESSOR DE TECNOLOGIA

Per Esther Marí, María Escobar, Ariadna Palacios, Anna Roig i Carla Oliva

Fèlix és el nostre professor de Tecnologia, ha accedit amablement a respondre algunes preguntes que ens han semblat interessants. Les preguntes són sobre la seva vida acadèmica i sobre les seves opinions en alguns aspectes de l’educació.

PREGUNTA: Hola, Fèlix, com estàs?
RESPOSTA: Molt bé, molt bé, gràcies per convidar-me.

PREGUNTA: Quin és el teu nom complet?
RESPOSTA: Fèlix Roig Martínez.

PREGUNTA: D’on ets?
RESPOSTA: Vaig néixer a Can Misses i soc de Santa Eulària.

PREGUNTA: Quants d’anys tens? 
RESPOSTA: Ara 37.

PREGUNTA: Quina carrera vas fer i perquè la vas triar?
RESPOSTA: Vaig estudiar Enginyeria Industrial. La Tecnologia era una assignatura que sempre m’havia agradat molt i un professor que vaig tenir a Batxillerat em va animar a estudiar Enginyeria, i li vaig fer cas.

PREGUNTA: On vares estudiar?
A Barcelona, a la Politècnica.

PREGUNTA: Quin any vares acabar la carrera?
RESPOSTA: Vaig acabar l’any 2011.

PREGUNTA: Sempre has rebut suport per part del teu entorn?
RESPOSTA: Sempre, per tot el que he fet. Penseu que al meu cas, som la primera generació que ha anat a la universitat i als meus pares els hi feia molta il·lusió que nosaltres hi anéssim, tant els meus cosins com al meu cas. Els meus germans i jo hi hem anat i hem estudiat el que hem volgut sense cap limitació. Penseu que jo tinc dos germans més i estudiàvem, ens emportem molt poc temps, a la vegada. Jo estava a Barcelona, el meu germà a Girona i la meva germana a Mallorca, amb la despesa que tot això implica, però sempre ens han donat suport amb totes les nostres decisions, i si ens hem equivocat, també ens han continuat donant aquest suport per poder-nos reconduir, però al meu cas ho vaig encertar i em va agradar molt.

PREGUNTA: Què penses sobre l’evolució dels estudis d’ençà que tu eres petit?
RESPOSTA: Supòs que us ho deuen dir constantment, no?, que el nivell cada vegada és més baix, us exigeix menys. La veritat és que quan nosaltres estudiàvem, quan anàvem com vosaltres a l’institut, teníem els nostres primers ordinadors, l’internet era una cosa bastant més casual, no es feia servir tant. Lles assignatures funcionaven amb transparències, no teníem projectors, teníem uns aparells que col·locaven unes làmines transparents i es projectaven a la paret o una pantalla d’aquestes enrotllables… Ha canviat molt, i no en molts anys, perquè realment no fa tant, però sí que ha canviat moltíssim. I teniu a l’abast una quantitat d’informació que moltes vegades no aprofitau, si haguéssim tingut tutorials, com teniu, que us expliquen el mateix que els professors de centenars de maneres diferents, al nostre cas potser faríem com vosaltres, però sí que ho trobarem a faltar. Tu anaves a classe i si no entenies alguna cosa, ho havies de buscar a algun llibre o buscar alguna persona que t’ho expliques, ara teniu a l’abast un munt d’informació, tutorials i un munt de coses que a la nostra època no teníem.

PREGUNTA: T’agrada el teu treball?
RESPOSTA: Sí, és una feina que m’agrada. Quan tenia la vostra edat no m’hauria plantejat donar classes, ser professor, perquè… bé, vosaltres ho veis el que passa a vegades amb alguns companys i professors, però quan estava estudiant vaig començar a treballar a una acadèmia, a donar una assignatura de 4t de carrera, i vaig començar a agafar el gustet a la docència, i quan vaig tornar a Eivissa vaig estar treballant a un despatx i després vaig fer el màster per donar classe i vaig començar a treballar. El que sí que tinc clar és que treballar d’això mentre m’agradi i és dia que no m’agradi, gràcies a rebre també una formació tan transversal, em permet poder dedicar-me a moltes altres coses.

PREGUNTA: Què opines de la LOMLOE? 
RESPOSTA: La LOMLOE és un canvi més, és un intent per fer coses diferents amb l’educació. Jo crec que té alguna bona idea, en té moltes d’altres que potser no són tan encertades, però el que sí que podem criticar i estam d’acord tots els docents és que els temps als quals s’ha posat, quan s’ha publicat la normativa, l’avaluació se’ns va publicar amb el curs ben començat… És una llei que ja comença viciada per presses, per una mala organització, per una falta de formació als docents en un canvi tan important que té bones idees també, però que queden entelades per tot aquest calendari d’implantació que ha estat molt precipitat.

PREGUNTA: Si no treballessis d’això de què ho faries?
RESPOSTA: Podria treballar com havia treballat a algun despatx d’enginyeria, o a alguna empresa que fes projectes tècnics o a alguna constructora, opcions en tenc. També podria treballar d’altres coses, podria treballar com tothom s’atreveix de cambrer o això, però, vaja, que vull pensar que aniria a alguna cosa relacionada amb el que he fet que molt els va costar als meus pares.

Moltes gràcies per aquest temps que has dedicat!
Moltes gràcies a vosaltres per aquestes preguntes tan encertades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *