Seleccionar página

ENTREVISTA A SALVADOR ORTIZ, PROFESSOR DE LLENGUA I LITERATURA CASTELLANA

Per Andrés Mesas, Elies Siscar, Jaume Ferrer, Santos Navarro, Ruel Mamalio

Salvador Ortiz López («Salva») va néixer a València l’any 1980, és el nostre professor de Llengua i Literatura Castellana i,  a més a més, és el tutor del nostre grup, el 2n C.

PREGUNTA: En què consisteix la Gimcana de l’institut Macabich? 

RESPOSTA: Bé, la Gimcana del nostre institut és una festa, és un dia festiu en què l’alumnat gaudeix fent diverses proves tant pràctiques com escrites.  Anem a vila i allà es desenvolupen tota classe de proves, i aquí comença la primera que sempre és el festival en què poden dansar, fer teatre i  qualsevol cosa, per tant, és un dia complet i podem dir que és una competició entre grups.

PREGUNTA: Quin professor et cau més malament? Justifica.

RESPOSTA: No hi ha cap professor que em caigui malament, hi ha professors que hi poden ser millors o pitjors companys o amistats que tinc perquè ja són molts d’anys  a Macabich  i, per tant, dir algun professor que em caigui malament seria dir una mentida, no hi ha cap professor que em caigui malament.

PREGUNTA: Alguna vegada t’han posat alguna denúncia? Per què?

RESPOSTA: Sí, vaig aparcar el cotxe en un aparcament que pensava que ho havia fet molt bé, i en canvi, sobraven deu centímetres de la línia, i quan vaig arribar després de sopar, hi havia un paper a terra, no hi havia cotxe, hi havia un paper de la grua que m’indicava que el cotxe no és aquí.

PREGUNTA: Quin és el secret d’aquests abdominals que tens?

RESPOSTA: El secret de les meves abdominals és l’amor que tinc a l’esport, la feina, la constància, vaig molt en bicicleta també,  la postura de les abdominals és molt important i, per tant,  l’esport fa que tingui uns bons abdominals i també una bona alimentació, això també és important.

PREGUNTA: Quan us reuniu  els professors  quin és el que més es queixa de nosaltres?

RESPOSTA: Es fan comentaris, es parla dels alumnes. Bé, de vegades el nostre company, el nostre alumne Jaume que ens donava molts problemes i avui en dia no tenim cap queixa d’ell. Podria fer més feina, però no fa, però en general són comentaris de tot el grup no hi ha professor que es queixa més que un altre simplement intentem millorar i que tot vagi a millor cada dia. No son queixes són propostes de millora.

PREGUNTA: Què t’agrada fer a les vesprades, quan acabes a l’institut?

 RESPOSTA: M’agrada fer bicicleta, el gimnàs, llegir, de vegades anar al cinema, quedar per sopar amb companys o amics, és a dir, m’agraden moltes coses  i cada dia puc fer alguna d’aquestes.

PREGUNTA: Que cotxe tens?

RESPOSTA: Tinc un Ford Fiesta d’última generació.

PREGUNTA: Quan vas començar a treballar? On? De què?

RESPOSTA: Vaig començar a treballar a l’institut d’Arts i Oficis de Palma (Mallorca)  que és un centre de Secundària també i Batxillerat  i vaig gaudir molt  perquè era el meu primer any i feia classes de català i de francès. 

PREGUNTA: Quin és el millor alumne que tens a 2 C?

RESPOSTA: Mira, m’està mirant Santos que és el realitzador, Ruel també el càmera, Jaume de vegades, aquí els «peques» també de vegades, és a dir,  si em coneixeu sabeu que estic enamorat del meu grup, m’agrada molt ser el tutor de 2n C perquè és el millor grup de 2n del Macabich.

PREGUNTA: Com seria el millor professor per a tu?

RESPOSTA: Per a mi el millor professor seria que sap escoltar als alumnes, sap fer unes classes més o menys divertides, que tothom està atent i col·labora i treballa i participa i que hi ha sempre un respecte entre l’alumnat i el professorat. Per tant, el professor ideal és aquell que respecta, escolta, ensenya i agrada, és a dir, el teniu davant.

 

Sobre el Autor

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *