Seleccionar página

POESIA I MÚSICA EN EL MACABICH PER CONTRIBUIR A LA VISIBILITZACIÓ DE LA DONA EN EL PANORAMA LITERARI

Per R.M.

El dimecres passat, 8 de març (Dia Internacional de la Dona) la Sala d’actes del nostre institut es va omplir amb motiu d’una activitat per donar a conèixer la poesia d’escriptores del nostre entorn proper.

El grup Món&MarCel, dins del seu projecte «Poem-Illa en femení«, han musicat poemes de diverses autores i han creat aquest recital. L’alumnat tengué també, en aquesta ocasió,  l’oportunitat de conèixer les autores eivissenques que hi pogueren participar: Eva Tur, Iolanda Bonet, Teresa Navarro i Neus Cardona.

En una segona part, Teresa Navarro els va explicar el projecte «Amb lletra de dona«, que ha coordinat, i on es recull i visibilitza l’aportació de 30 dones de les Pitiüses a la poesia, narrativa o teatre.

Per acabar, Margalida Torres els va explicar la rellevància que té recuperar la figura de Victorina Ferrer Saldaña (s. XIX), primera escriptora eivissenca coneguda i relegada a l’oblit fins fa ben poc. Tant Teresa com Margalida explicaren la necessitat d’apropar aquests referents i de continuar treballant en la visibilització de la dona en el panorama literari.

Aquesta activitat estava dirigida a l’alumnat de 1r i 2n Batxillerat del nostre centre i va ser organitzada per la Comissió de Normalització Lingüística i la Comissió de Coeducació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *