Seleccionar página

L’EQUIP PITIÜSAT DEL MACABICH PARTICIPARÀ EN EL DESAFIAMENT CANSAT AMB L’EXPERIMENTACIÓ DEL LLANÇAMENT D’UN PROTOTIP DE SATÈL·LIT

Per Equip Pitiüsat (alumnes de segon de Batxiller Tecnològic)

L’Equip Pitiüsat de segon de Batxiller de l’IES Isidor Macabich s’ha unit recentment al Projecte CanSAT. Aquest projecte consisteix en la simulació d’un prototip de satèl·lit o sonda de la grandària d’una llauna de refresc, el qual serà llançat a 1 km d’altura i durant el descens es realitzarà una missió principal i una secundària. Aquesta prova competirà contra més instituts de les Illes Balears i fins i tot d’Espanya.

En aquest període de temps hem treballat habilitats de disseny i impressió 3D, pensament computacional amb el microcontrolador Arduino Un, amb el qual hem pogut calcular dades com a l’altura que ha arribat, la humitat, posició GPS o la pressió baromètrica. Un altre dels punts forts que hem hagut de manejar és el treball en equip, l’elaboració d’un pressupost o la promoció i captació de patrocinadors per a finançar el nostre projecte.

La nostra missió secundària consistirà a mesurar la humitat i nivell de CO₂ d’un possible planeta, i si es compleixen les condicions favorables, el nostre satèl·lit deixarà anar unes llavors per a afavorir el creixement d’uns arbres, facilitant el camí per a una possible colonització humana.

El dia 24 d’abril viatjarem a Mallorca per a participar en el concurs regional i si passem de ronda anirem al concurs nacional, amb la possibilitat final d’acudir a l’europeu.

Aquí davall adjuntem unes fotos del nostre projecte i els participants d’aquest.

Ens podeu seguir en el nostre Instagram@pitiusat o en la pàgina oficial:

https://sites.google.com/view/pitiusat

I aquí el nostre vídeo de presentació:

https://drive.google.com/file/d/1yiKeini2TojNG8DUoTg38QR5yHQ9L8cF/view

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *