Seleccionar página

PRESENTADA LA COMPETICIÓ BALEARSKILLS 2023 EN L’IES ISIDOR MACABICH

Per Denisa Marian (alumne de 3r C d’ESO)
 

La nova edició de la Balearskills (2023) es va presentar el passat dimarts, 28 de març, al nostre institut amb la presència de diverses autoritats públiques i acadèmiques. Es tracta d’una competició d’alumnes de Formació Professional de diferents especialitats que té lloc cada dos anys i que permet designar als alumnes que després representaran a les Illes Balears en el campionat Spainkills. La competició es dur a terme mitjançant proves pràctiques dissenyades pels coordinadors (professorat del centre)  de cada modalitat.

A l’acte varen intervenir la directora de l’IES Isidor Macabich, Maria Vidal, i el director general de Formació Professional i Ensenyances Artístics Superiors, Antoni Baos, davant una nombrosa assistència de professors coordinadors i altres autoritats com la directora territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer; la cap del servei de Planificació i Participació, Olivia Caballero de Segovia; els coordinadors dels skills (que vol dir habilitats o oficis) de les diferents modalitats de la competició. Seguidament, hi va haver una «session» d’exhibició de tres alumnes dels estudis de DJ (Imatge i so) que es realitzen en aquest centre i que podeu veure en el vídeo que acompanya aquest text.

L’edició d’enguany tindrà lloc entre el 4 i l’11 de maig de 2023 a tres centres educatius de Mallorca (CIFP Pau Casesnoves d’Inca, CIFP Joan Taix de sa Pobla i CIFP Juníper Serra de Palma) i a un de Menorca (IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó).

Del nostre institut hi participaran els alumnes d’FP de les següents branques: Instal·lacions elèctriques, Refrigeració i aire condicionat (dies 4 i 5 de maig a l’IES Pasqual Calbó i Caldés), Tecnologia de l’automòbil (dies 8 i 9 de maig al CIFP Pau Casesnoves, Cuina (dies 10 i 11 de maig al CIFP Juníper Serra de Palma).

De l’oferta actual de cicles formatius que s’ofereixen, són 16 les modalitats a les quals poden participar els alumnes de les Illes Balears: Reparació de carrosseria, Desenvolupament web, Instal·lacions elèctriques, Floristeria, Perruqueria, Estètica, Tecnologia de l’automòbil, Cuina, Servei de restaurant i bar, Pintura de l’automòbil, Jardineria paisatgística, Refrigeració i aire condicionat, Administració de sistemes en xarxa, Atenció sociosanitària, Forneria i Recepció hotelera.

Promoció i difusió dels ensenyaments d’FP

La competició Balearskills té lloc cada dos anys i té com a objectius, entre d’altres, promocionar i difondre els ensenyaments d’FP; impulsar els estudis d’FP i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i a la societat en general, posant en valor la competència professional adquirida per aquests alumnes; estimular i motivar els alumnes d’FP, així com incidir en el seu rendiment acadèmic i futur professional; reconèixer la professionalitat i la dedicació dels professors d’FP, els quals incideixen en la qualitat de l’FP; i potenciar les relacions entre el món empresarial i el món educatiu, és a dir, entre professionals dels diferents sectors, professors i alumnes, de manera que es lligui la realitat empresarial i laboral amb l’FP.

Aquesta competició, que es du a terme a partir de proves pràctiques, permet seleccionar els alumnes que representaran les Illes Balears a les competicions estatals Spainskills 2023, que convoca el Ministeri d’Educació i Formació Professional. Participen en la competició Balearskills l’alumne competidor; el tutor, que s’encarrega i és el responsable de preparar i entrenar l’alumne competidor; el coordinador de cada skill, que és nomenat per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors i que és el responsable de coordinar l’skill per al qual ha estat nomenat i d’elaborar la documentació tècnica de la competició, i el jurat, que és el responsable de qualificar les proves.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *