Seleccionar página

ENTREVISTA A MARIA VIDAL, DIRECTORA DE L’IES ISIDOR MACABICH

Per Leire Martínez, Martina Marí, Clara Altadill i Clara Prieto (alumnes de 2n D d’ESO)

 

Maria Vidal Bañuls va néixer a València a l’any 1977. Després de  llicenciar-se en Dret va optar per dedicar-se a la docència com a professora de Formació i Orientació (FOL). A l’IES Isidor Macabich ja du un bon nombre d’anys treballant i ha passat per diversos càrrecs executius fins que l’any 2019, per motius que explica en aquesta entrevista, va arribar a la direcció d’aquest centre educatiu.

 

PREGUNTA: Quines coses t’agraden i no t’agraden de ser directora?

RESPOSTA: Bé, no és un càrrec fàcil perquè el centre és molt gran, hi ha molts de grups, matí i tarda, i és una mica complicat, però m’agrada molt la gestió del centre com a conjunt i hi ha coses que no m’agraden, però es contraresta el que és bo amb el que és dolent…

 

PREGUNTA: Per què vares decidir ser directora?

RESPOSTA: És una situació una mica complicada, no és una cosa que jo inicialment hagi decidit si no que abans de ser directora jo era cap d’estudis d’FP, i es va plantejar un trasllat de la directora antiga i vàrem haver de decidir qui ocupava aquest càrrec i donades les circumstàncies que enguany es jubilen tres membres de l’equip directiu: el secretari, un cap d’estudis d’FP i un cap d’estudis de Batxillerat i amb l’imminent trasllat de l’antiga directora, vaig decidir jo presentar el projecte de direcció, de fet mantenim el mateix equip directiu d’aleshores al que hem incorporat dos membres nous, i ara enguany ja haurem de canviar aquests tres membres que es jubilen.

 

PREGUNTA: Quan eres petita què volies ser de gran?

RESPOSTA: Jo vaig estudiar Dret en la Universitat de València i a mi m’agradaven molt les lleis… va haver-hi un moment que vaig haver de decidir si dedicar-me a l’advocacia o la docència, i vaig triar aquesta darrera i de llavors estic molt contenta.

 

PREGUNTA: De què eres professora abans de ser directora?

RESPOSTA: Jo soc professora de Formació i Orientació Laboral (FOL). Vaig aprovar les oposicions i vaig vindre aquí a l’IES Isidor Macabich en un trasllat des de València i feia classes de FOL i Economia, tant a Batxillerat com a ESO i a Cicles Formatius. Estic aquí, al Macabich,  fa uns catorze o quinze anys sempre professora de FOL. Després vaig estar molt d’anys de cap de departament de FOL, vaig passar a ser cap d’estudis d’FP i ara directora ja fa quatre anys.

 

PREGUNTA: Què és el que més t’agrada de la Gimcana?

RESPOSTA: El que més m’agrada és que és un dia de festa, un dia de compartir entre tot l’alumnat, el professorat i resta de la comunitat educativa… És un dia on feim comunitat tots i totes.

 

PREGUNTA: És fàcil organitzar una Gimcana tan gran?

RESPOSTA: És complicat, però tenim a la comissió d’activitats extraescolars formada per Salva i per Lali que ajudem molt, després està tot el Jurat que participa i col·labora i hi ha una bona implicació de tot el professorat i de l’alumnat, i ho feim entre tots i totes… quan la feina és compartida és menys feina.

 

PREGUNTA: Què penses de la nova revista del nostre institut?

RESPOSTA: M’encanta! És un projecte que m’encanta. És un dels projectes que des de l’equip directiu sempre havíem intentat impulsar, és molt difícil, és molta feina, però sempre si hi ha professorat implicat com en aquest cas el profe de Català, que està duent-vos una mica cap al seu èxit, doncs és un projecte fantàstic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *